Pengikut yang Baik Hati

Jiwa Terasing @ Pesbuk!

Masih adakah lagi ghuraba'? Jika ada, kitakah ghuraba' itu?

Di saat orang lain memilih untuk meminum arak, kita menjadi terasing kerana sibuk mencari makanan yang halal.

Di kala orang lain terbiasa dengan skirt dan boxer, kita ganjil kerana tegar mempertahankan jubah dan kopiah di kepala.

Ketika orang lain merasa senang dengan bermain golf, kita dianggap pelik kerana berhenti dari permainan semata-mata untuk mengerjakan solat.

Tatkala orang lain merasa bangga punya kekasih yang ramai, kita diherdik dan diketawakan kerana masih belum punya teman wanita.

Jika anda pernah berasa asing, ganjil, pelik, ditertawa, disinis, disindir, atau diperlekeh kerana mempertahankan kehidupan yang berprinsip seperti itu, terimalah khabar gembira yang disampaikan oleh Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam.

Tooba lil Ghurabaa’!

Monday, April 6, 2009

Jaulah Sekitar Taiping dan Bukit Gantang

7 April 2007

Salam Terasing,

1) Rangka siri lawatan kedua (Gelombang 4/Pembuangan Undi)

Calon kita cukup wibawa!

Tak sangka pula nama aku glamour kat sini!

Sandal baru kot!

VCD yang terbeli! VCD panas tuh!

Menunggu komuter penuh sabar

Sahabat USIM, nama beliau Ibrahim

Kebetulan terjumpa Abah yang baru pulang dari rumah kawan

Suasana ekspo sempena PRK di Bukit Gantang

Perang poster perkara biasa bila berlaku PRK atau PRU

Belon sebesar alam bergantungan di udara

Jualan baju dan cenderamata sempena PRK

Bendera terbesar yang pernah dilihat pada PRK ini

Kembar (Abang Mi dan Adik) dan Pok Hasan yang best

Bayin dan Upin Ipinnya yang dihadiahkan Kak Aida
Menggayakan baju baru di khalayak ramai

Speaker Dewan Undangan Negeri Kelantan, Ustaz Nasaruddin Daud

Hi-Tea (Teh Tinggi) bersama Calon PAS

Budak2 pun reti!

Abang Mi yang comel

Bayin dan Mok yang suka 'menyepe'

Pengundi masa depan Bukit Gantang

Perjalanan ini...

... Terasa sungguh menyedihkan

Bergambar kenangan di hadapan Markaz PAS Kuala Nerus

Antara aktiviti (kempen) yang dijalankan

Ini juga untuk kempen PAS

Ceramah Kanser pembunuh no.1 wanita

Baca sendiri!

Majlis Tahlil dan makan2

Makan2, jangan malu2.. Ana belanja!

Makan jelah apa yang ada

Ustaz Abu Bakar Abdullah, YDP PAS Kuala Nerus mengetuai bacaan Yasin dan Tahlil

Baca tahlil tak haram kan?

Menda khilaf tak yah la nak gaduh!

Bersiap sedia membaca Tahlil, Yasin dan menjamu selera

Bayin oh Bayin!

Bayin lagi...

2) Rangka siri lawatan pertama (Gelombang 3/Penamaan Calon)

Adam anak sepupuku, Kak Aisyah

Muka monyok

Tengok atas

Abang Mi Cik Ma

Dalam kereta Ayah Su, Stream

Azhan Atan, Juara Akademi Nasyid turut berkempen di pentas PAS

Piyah, Mok dan Yoteh

Sek2 Seberang Takir

Kelab Penyokong PAS (India). Melayu gimana?

Ayah Su yang hensem bangat (sebelah beliau pun hensem gak ;p)

No comments:


Daripada Tuan Punya Blog

1. Minat menulis adalah datang daripada kesedaran dan rasa tanggungjawab di atas saranan Assyahid Imam Hasan Albanna kerana katanya: "Jangan kamu melawan globalisasi, kerana kamu akan kalah. Hendaklah kamu melawan globalisasi dengan globalisasi juga."

2. Segala kandungan yang ada dalam blog ini adalah pandangan/idea penulis dan tidak semestinya ia betul belaka.

3. Penulis berhak menulis, menganalisis atau mengkritik apa saja (kecuali perkara sensitif) atas dasar 'kebebasan bersuara'.

4. Sesiapa saja berhak menyalin, mengambil atau mencetak mana-mana bahagian dalam blog ini kecuali untuk tujuan selain dakwah seperti untuk tujuan duit dan perniagaan, maka perlu mendapat keizinan daripada penulis.

5. Sesiapa jua boleh menyatakan pandangan atau komen terhadap blog ini atau terhadap penulis sendiri.

6. Penulis boleh dihubungi melalui emel berikut: nasehulwan@gmail.com.