Pengikut yang Baik Hati

Jiwa Terasing @ Pesbuk!

Masih adakah lagi ghuraba'? Jika ada, kitakah ghuraba' itu?

Di saat orang lain memilih untuk meminum arak, kita menjadi terasing kerana sibuk mencari makanan yang halal.

Di kala orang lain terbiasa dengan skirt dan boxer, kita ganjil kerana tegar mempertahankan jubah dan kopiah di kepala.

Ketika orang lain merasa senang dengan bermain golf, kita dianggap pelik kerana berhenti dari permainan semata-mata untuk mengerjakan solat.

Tatkala orang lain merasa bangga punya kekasih yang ramai, kita diherdik dan diketawakan kerana masih belum punya teman wanita.

Jika anda pernah berasa asing, ganjil, pelik, ditertawa, disinis, disindir, atau diperlekeh kerana mempertahankan kehidupan yang berprinsip seperti itu, terimalah khabar gembira yang disampaikan oleh Rasulullah sallallaahu ‘alayhi wa sallam.

Tooba lil Ghurabaa’!

Wednesday, April 8, 2009

Islam Wajib Menang

9 April 2009

Salam Terasing,

Islam Wajib Menang! Tiada istilah kalah dalam perjuangan. Samada menang atau syahid!

Sebaik saja mengetahui kemenangan PR di dua kerusi, satu kerusi P.059 Bukit Gantang yang menjadi milik Pas, dan satu kerusi N.25 Bukit Selambau milik PKR, hatiku langsung tersenyum puas. Penat lelah 'kita' akhirnya bermanifestasikan najitah yang sangat baik. Sangat baik.


Menurut akhbar Sinar Harian, main berita semalam ialah Pakatan Rakyat kuasai dua 'bukit': Barisan Nasional kekalkan kerusi di DUN Batang Ai. Lebih baik berbanding Utusan iaitu BN menang di Batang Ai. Bangang punya akhbar! Jom boikot!

Tahniah ku kalungkan buat YB. Ir. Mohamad Nizar Jamaluddin atas kejayaan beliau mengekalkan kerusi PAS di Bukit Gantang!


Ini pula komen yang aku selatankan di profail facebook aku: gumbiranya PR menang di 2 bukit! biarlah yg 1 batang tu.. PAS perlu menang di Bkt Gantang utk buktikn bhwa rakyat mrh pd BN sbb rampas kuasa scr zalim n nak tunujkkan bahawa org masih tak ske umno walau dah tranform (kononnya). N PKR perlu menang di Bkt Selambau utk menjamin survival kerajaan PR di Kedah! Apapun, syukurlah! ALLAHU AKBAR!!!


Bersyukurlah kepada PEMBERI KEMENANGAN. Dekatkan dirimu padaNYA!

Apapun, berdoalah supaya diberikan jalan lebih mudah buat para pendokong Islam dan perindu Daulah!

No comments:


Daripada Tuan Punya Blog

1. Minat menulis adalah datang daripada kesedaran dan rasa tanggungjawab di atas saranan Assyahid Imam Hasan Albanna kerana katanya: "Jangan kamu melawan globalisasi, kerana kamu akan kalah. Hendaklah kamu melawan globalisasi dengan globalisasi juga."

2. Segala kandungan yang ada dalam blog ini adalah pandangan/idea penulis dan tidak semestinya ia betul belaka.

3. Penulis berhak menulis, menganalisis atau mengkritik apa saja (kecuali perkara sensitif) atas dasar 'kebebasan bersuara'.

4. Sesiapa saja berhak menyalin, mengambil atau mencetak mana-mana bahagian dalam blog ini kecuali untuk tujuan selain dakwah seperti untuk tujuan duit dan perniagaan, maka perlu mendapat keizinan daripada penulis.

5. Sesiapa jua boleh menyatakan pandangan atau komen terhadap blog ini atau terhadap penulis sendiri.

6. Penulis boleh dihubungi melalui emel berikut: nasehulwan@gmail.com.